Tagtik

Duizend betogers tegen invoering Covid Safe in Brussel

Gisteren hebben zich voor het gebouw van Pfizer in Brussel een duizendtal mensen verzameld. Ze protesteerden tegen de invoering van het Covid Safe Ticket in Brussel. De coronapas is volgens een van de betogers een inperking van hun vrijheden en een mechanisme om het volk te controleren. Het protest verliep zonder incidenten.

Een arts uit het Waalse Bergen, David Bouillon, was de organisator van de protestactie. Aan het gebouw van Pfizer op de Pleinlaan in Elsene protesteerden de actievoerders tegen de invoering van het Covid Safe Ticket en een verplichte vaccinatie. Voorts stelden ze ook de druk die scholen, bedrijven, dokters en de overheid uitoefenen op mensen die zich niet willen laten vaccineren aan de kaak.

De hoofdreden voor het protest was weliswaar het Covid Safe Ticket, dat sinds vrijdag verplicht is op veel plaatsen in het Brusselse gewest. "Met de pas weet de overheid waar je bent en op welk tijdstip je ergens binnen gaat.", menen de betogers. Op de borden van de deelnemers stond onder meer "Pas van de angst", "Raak niet aan mijn vrijheid" en "IQ? Ja! QR? Neen!" te lezen. (Skwadra by Tagtik/Source: PAL NWS)

Ook dit kan u interesseren