Tagtik

Echt zomerse temperaturen op komst

De komende dagen stijgt het kwik tot wel 26 graden in België.

Maandag blijft het droog en zonnig. In de namiddag ontstaan er in het binnenland stapelwolken en naar de avond toe verschijnen er hoge sluierwolken vanaf het westen. Het wordt gevoelig warmer met maxima van 20 à 21 graden aan zee en in de Hoge Venen tot 24 of 25 graden in het centrum. Er waait een zwakke wind uit oostelijke en later uit zuid tot zuidwest of veranderlijke richtingen. Dat meldt het KMI.

In de nacht van maandag op dinsdag neemt de hoge sluierbewolking verder toe vanaf het westen maar het blijft droog en rustig. De minima liggen tussen 8 en 11 graden in de Ardennen en tussen 11 en 14 graden. De wind is eerst zwak en veranderlijk, en wordt later zwak tot matig uit zuidelijke richtingen.

Dinsdag zijn er vaak zonnige perioden maar zorgt een verzwakte voorbijtrekkende storing voor tijdelijk bewolkt weer met middelhoge en hoge wolken. Op hooguit wat lokaal licht gedruppel na blijft het daarbij droog. Het wordt warm voor de tijd van het jaar met maxima van 21 graden in de Hoge Venen tot 26 graden in de Kempen. De wind is eerst zwak tot matig uit zuidelijke richtingen en wordt geleidelijk matig, vlak aan zee vrij krachtig, uit zuidwestelijke richtingen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren