Tagtik

"Er is nu geen wetenschappelijke onderbouwing voor derde prik voor iedereen"

Op dit moment zijn er geen wetenschappelijke bewijzen dat de immuniteit tegen het coronavirus bij de jonge, gezonde bevolking achteruitgaat. Dat zegt Dirk Ramaekers, hoofd van de Taskforce Vaccinatie als reactie op de suggestie van de Vlaamse regering om de hele Belgische bevolking een extra "boosterprik" van het coronavaccin te geven.

"We volgen de situatie wereldwijd op", zegt Dirk Ramaekers, hoofd van de Taskforce Vaccinatie bij VRT NWS. "Sinds de zomer houden we ook rekening met het feit dat de algemene bevolking potentieel een derde prik moet krijgen, maar wel op basis van wetenschappelijke argumenten. Ik zou dan ook graag weten wat de wetenschappelijke onderbouwing is waarop de Vlaamse regering zich beroept om die derde prik nu al aan te kondigen."

Ramaekers vindt dat het nu de topprioriteit is om vaccins te doneren aan landen waar nog minder mensen gevaccineerd zijn. Een uitbreiding van de mondmaskerplicht en het Covid Safe Ticket ziet het hoofd van de Taskforce Vaccinatie voorlopig als een betere strategie om de oprukkende coronacijfers een halt toe te roepen.

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren