Tagtik

Federale politie identificeert racisten na comments op Facebook

De federale politie heeft negen mensen kunnen identificeren die racistische commentaren postten op Facebook naar aanleiding van het gekapseisde bootje met veertien transmigranten voor de kust van De Panne.

Op 21 januari probeerden veertien transmigranten in een gammel bootje de oversteek te maken van De Panne naar Engeland. Amper enkele honderden meters op zee kapseisde hun bootje. Alle schipbreukelingen raakten gelukkig op eigen kracht weer op het vasteland, maar de hulpdiensten hadden op dat moment al een grote zoekactie op poten gezet. De operatie lokte op sociale media flink wat reacties uit.

Op verschillende nieuwsberichten die gedeeld werden op social media, postten flink wat mensen haatreacties. Verschillenden onder hen wensten de transmigranten de dood toe. Op vraag van het Ieperse parket opende een gespecialiseerde cel van de federale politie een onderzoek naar de racistische commentaren. Intussen konden de speurders negen mensen identificeren. Enkele van de verdachten werden intussen verhoord. De rest van de verhoren vindt binnenkort plaats. Daarna zal het parket van Ieper beslissen of de verdachten voor de rechter moeten komen, of ze er vanaf komen met een minnelijke schikking.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren