Tagtik

"Gaan geen politie sturen als bezorgde ouders kind willen thuishouden"

Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) begrijpt dat heel wat ouders met onzekerheid zitten omtrent de heropstart van de lessen op school.  

Vanaf dinsdag 2 juni mogen de kleuters weer naar school. Drie dagen later volgen alle leerlingen van de lagere school. De klas zelf vormt dan één bubbel, zonder afstandsregel. De klasbubbels mogen echter niet mengen en spelen met kinderen uit andere leerjaren blijft verboden. Het overlegcomité besliste woensdag ook dat mondmaskers voor leerlingen en personeel in het secundair onderwijs niet langer verplicht zijn, enkel nog aanbevolen. "Moet je die leerlingen opleggen dat zij van 8.30 uur tot 15.30 uur een mondmasker moeten dragen?", vraagt Weyts zich af bij VTM Nieuws. "We voorzien dat dat bij pauzes niet moet. Ook voor leerlingen met bepaalde allergieën geldt een uitzondering. De regel is zo veel mogelijk een mondmasker dragen, maar zeven uur aan een stuk is wat veel."

Wat met ouders die uit bezorgdheid hun kinderen liever niet naar school wensen te sturen? "De kinderen hebben lang genoeg tussen vier muren gezeten, maar natuurlijk gaan we niet de politie of het leger op hen afsturen. We zullen wel in dialoog met hen treden. Het gaat natuurlijk over kinderen, ons dierbaarste goed. Rationele argumenten ketsen dan soms af. Bij de eerste heropstartfase kwam slechts 8 procent niet opdagen, dat is een vrij goed cijfer."

(Skwadra by Tagtik/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren