Tagtik

Geen begrip voor huisarts die tegen mazelen-inenting is

De Vlaamse huisarts Kris Gaublomme zei tijdens een interview voor VTM-Nieuws dat hij tegen de vaccinatie tegen de mazelen is. Zijn uitspraak kan maar op weinig steun rekenen.

Kris Gaublomme krijgt heel wat kritiek om zijn fel gecontesteerde mening die hij gaf naar aanleiding van een nieuwsitem rond een uitbraak van de mazelen in een wijk in New York. Daar is de medische noodtoestand immers afgekondigd en worden inentingen verplicht.

Volgens Kris Gaublomme zou de inenting tegen de mazelen nevenwerkingen hebben en "de immuniteit van het kind onderdrukken". "Gevaccineerde kinderen lijden vaker aan astma, allergieën, hyperkinetisme, leerstoornissen, slaapstoornissen, gedragsstoornissen en autisme", beweerde de Vlaamse huisarts.

De bekende viroloog Marc Van Ranst weerlegde de beweringen van Gaublomme meteen: "Behalve wat roodheid op de plaats van de inenting en wat koorts een paar dagen erna, zijn er geen nevenwerkingen. En mensen die zeggen dat het leidt tot autisme dwalen. Dat heeft niets meer met geneeskunde te maken, dat heeft met bangmakerij te maken."

Ook minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) reageerde furieus op de leugenachtige woorden van de Vlaamse huisarts in het VTM-nieuws. "Pure schande en gevaarlijk bovendien. Vaccins redden zo veel levens en deze non-believer trekt dat in twijfel", tweette De Block. Ook heel wat andere bevoegde organisaties kloegen over de uitspraken van huisarts Kris Gaublomme, die ze het liefst van al niet meer zien opdraven in de media.

(Skwadra by Tagtik/Source: VTM-Nieuws - Het Laatste Nieuws/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren