Tagtik

Geen indoor events meer toegelaten in Knokke

Het gemeentebestuur van Knokke heeft besloten om vanaf maandag 8 november tijdelijk geen georganiseerde binnenactiviteiten meer toe te laten. Burgemeester Piet De Groote (Gemeentebelangen) neemt deze drastische beslissing in een poging om de coronabesmettingen in zijn kustgemeente in te dijken. De dienst intensieve zorgen ligt immers vol in het lokale ziekenhuis.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Knokke-Heist is gestegen tot 122 gevallen. Dat is bijna vier keer zoveel als twee weken daarvoor. Dat bleek zaterdag uit de meest recente coronacijfers. De afdeling intensieve zorg in het AZ Zeno ligt nu al vol en de gewone zorg komt in gevaar. Daarom worden concreet alle georganiseerde cultuur-, sport- en jeugdactiviteiten (boven de 13 jaar) die binnen plaatsvinden vanaf maandag 8 november tijdelijk verboden.

"Dat betekent dat alle podiumvoorstellingen, fuiven, eetfestijnen, concerten, sportwedstrijden en -trainingen die indoor georganiseerd worden door een vereniging of in verenigingsverband tot en met 30 november niet mogen doorgaan", legt burgemeester De Groote uit op VRT. Daarnaast vraagt het gemeentebestuur om privé-activiteiten eveneens uit te stellen. Het gemeentebestuur kan deze immers niet verbieden.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren