Tagtik

Geen mondmasker? Dan riskeer je de dood in Congo

Gisteren is een student in de Congolese hoofstad Kinshasa doodgeschoten. Hij weigerde een mondmasker te dragen, waarop een politieagent het vuur opende. 

"Onze vriend Honoré Shama, student aan de faculteit letteren van de universiteit van Kinshasa, was een video aan het opnemen vanwege praktijklessen rond komedie. Een agent vroeg hem om zijn mondmasker te dragen.", aldus Patient Odia, die getuige was van het incident.

"Ondanks de verklaringen van Honoré en nadat hij getoond dat hij een mondmasker bij zich had, werd de agent boos, omdat die laatste eerder verwacht had dat hij geld zou krijgen. De politieman beschuldigde Honoré er vervolgens van opstandig te doen en opende het vuur.", aldus nog Odia.

In Kinshasa is het dragen van een mondmasker verplicht. Indien de Congolezen er geen dragen riskeren ze een boete van 10.000 Congolese frank, wat ongeveer vier euro is. In Kinshasa worden politiemensen er vaker van beschuldigd mensen te intimideren en geïnde boetes voor zich te houden. (Skwadra by Tagtik/Source: HLN)

Ook dit kan u interesseren