Tagtik

Geen stormloop op 'tienerbooster' in België

Bij de eerste en tweede coronaprikken kregen tieners in België een uitnodiging. In de boostercampagne die inmiddels opgestart is, wordt er niet met uitnodigingen gewerkt voor de tieners. Als ze uit eigen beweging naar het vaccinatiecentrum trekken, moet dat ook mét een schriftelijke toestemming van de ouders. En voorlopig vindt er bij die 12- tot 18-jarigen geen stormloop plaats richting die boosterprikken.

“We hebben de indruk dat de skiërs zich gespoed hebben, maar dat er verder weinig animo is”, vertelt Bart Tirez van het vaccinatiecentrum in Leuven donderdag in Het Nieuwsblad.

Het feit dat de jongeren niet uitgenodigd zijn, maar uit eigen beweging met toestemming van de ouders naar het centrum moeten, speelt zeker mee in de matige opkomst, zeggen de vaccinatiecentra. Die matige opkomst lijkt te verklaren doordat jongeren die niet op reis vertrekken, alsnog weinig voordelen zien in de extra coronaprik. Tevens kiezen velen onder hen ervoor om deze boosterprik nu nog niet te ontvangen om hun volgende vakantie veilig te stellen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren