Tagtik

Grand Canyon bijzonder dodelijk voor selfiejagers

Vorige maand stierven er op een week tijd maar liefst drie mensen in het nationaal park van de Grand Canyon. Dat is veel, maar spijtig genoeg niet ongewoon.

Sinds 1925 zijn er immers al 64 mensen overleden nadat ze een dodelijke val maakten in de Grand Canyon. In heel wat gevallen droomden de bezoekers van een adembenemend shot, en namen ze iets te veel risico voor de ultieme foto en tuimelden ze naar beneden. Bij de noodlottige Grand Canyon-doden zitten 15 vrouwen en 49 mannen.

In heel wat gevallen klimmen de bezoekers over de leuning om toch maar iets dichter bij de kloof te kunnen komen, vaak met een gruwelijke afloop. Al bijna honderd jaar lang lijken bezoekers van het nationaal park in de Amerikaanse staat Arizona zich roekeloos te gedragen. Michael P. Ghiglieri is de auteur van het boek 'Over the Edge: Death in the Grand Canyon'. Hij onderzocht alle gevallen en komt tot een opvallende conclusie. "Cognitief koppelen ze het gevaar van een geweldige kans voor een foto los van de legitieme bedreiging voor hun leven", legt Ghiglieri uit. "Mensen maken telkens weer dezelfde fout", klinkt het. Toch maar iets voorzichter zijn als u het park bezoekt?

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren