Tagtik

Hardleerse exhibitionist (25) eindelijk gevat

Een alerte wijkagent kon dankzij een robotfoto eindelijk een buurtbewoner linken aan de vele feiten van exhibitionisme die de afgelopen maanden en jaren in de streek van Houthulst plaatsvonden. De politie was al lange tijd op zoek naar de dader, die voor onrust zorgde in de buurt. Hij werd geïdentificeerd als een 25-jarige jongeman en zou naar eigen zeggen minstens één keer per week in het openbaar gemasturbeerd hebben de afgelopen jaren. Hij zorgde er bewust voor dat vrouwen hem daarbij opmerkten.

Zo'n zeven vrouwen stapten naar de politie om aangifte te doen de afgelopen jaren, maar het werkelijk aantal slachtoffers ligt vermoedelijk nog veel hoger omdat niet iedereen aangifte deed. De 25-jarige J.C. sloeg vooral toe in het Rotsebos en aan een woonzorgcentrum in de gemeente. Bij een huiszoeking trof de politie bewijs genoeg aan om de man aan heel wat zedenfeiten te linken. De man ging vrij snel over tot bekentenissen.

De jongeman werd dinsdag opgepakt, maar mocht wel opnieuw beschikken. J.C. moet zich nu aan enkele strikte voorwaarden houden.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren