Tagtik

Her en der wat regen in België zondag

Zondag is het in het oosten van het land meestal bewolkt met af en toe regen of een bui. In het westen en het centrum blijft het droog met meer zon. De maxima schommelen van 18 à 19 graden in de Ardennen tot lokaal 23 graden in het westen van het land. Er staat een meestal matige zuidwestenwind. In de Ardennen is de wind eerder zwak en veranderlijk. Dat meldt het KMI.

Zondagavond en -nacht is het in het zuidoosten van het land nog overwegend zwaarbewolkt met perioden van regen. Elders is het eerder wisselend bewolkt en blijft het overwegend droog al kan er links of rechts een bui vallen. De minima liggen tussen 10 en 15 graden bij een zwakke en veranderlijke wind.

Maandag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt met hier en daar buien. In de loop van de namiddag en avond wordt het droog met breder wordende opklaringen. De maxima schommelen van 18 tot 23 graden. De wind is eerst zwak en veranderlijk maar wordt in de loop van de dag matig uit west tot zuidwest. Aan zee waait de wind dan vrij krachtig uit westelijke richtingen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren