Tagtik

"Iedereen nog naar school dit schooljaar"

Elke leerling moet volgens directeur-generaal Lieven Boeve van Katholiek Onderwijs Vlaanderen dit schooljaar nog naar school. Dat zegt hij in De Zondag. 

"Ik weet dat een aantal directies gecommuniceerd heeft dat sommige jaren niet meer naar school komen, maar ik hoop dat ze een slag om de arm houden. Het is te vroeg om dat te zeggen.", zegt Boeve. In Denemarken gaan de scholen ook terug in fases open en daar is tot nu toe geen nieuwe piek van het coronavirus vastgesteld.

"Als we volgende week de heropstart evalueren, moeten we nadenken of we toch niet iedereen nog eens naar school kunnen laten komen, al was het maar enkele keren om het schooljaar op een goede manier te kunnen afronden.", vindt Boeve.

Ouders en leerlingen mogen volgens Boeve wel degelijk scholen bezoeken. Ook de inschrijvingen kunnen volgens Boeve plaatsvinden, maar dan wel op afspraak en mits het naleven van de veiligheidsmaatregelen. Onderwijs Vlaanderen had een nieuwsbrief verspreid, waarna onduidelijkheid kwam over de nieuwe regels. Opendeurdagen met veel volk zijn voorlopig nog verboden.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Zondag/picture : Pixabay)

Ook dit kan u interesseren