Tagtik

Infectiologe Vliege: "Regel van 4 herbekijken"

Voor infectieloge Erika Vlieghe, het hoofd van de groep experten die advies verleent aan de overheid over de exitstrategie, moet de regel van vier worden aangepast. Ze wil dit bespreken tijdens de Nationale Veiligheidsraad van volgende week.

De regel van vier werd in het leven geroepen om op 10 mei Moederdag te kunnen vieren: elke 'bubbel' mocht vanaf dan contact hebben met een andere bubbel van vier personen, bij voorkeur in open lucht, en steeds met dezelfde vier personen.

Nu ook meer kinderen naar school mogen gaan en daar meer contacten hebben, evolueert de manier waarop mensen met elkaar in contact kunnen en zullen komen.

"We gaan nog altijd onze contacten moeten beperken, maar misschien op een andere manier en minder dwangmatig met dat getal vier", zo vertelt Vlieghe bij VRT NWS. "Dat systeem stoot op zijn limieten, maar het concept van de bubbels blijft wel belangrijk." De bubbels zijn immers een cruciaal element om te kunnen nagaan met wie we in contact zijn gekomen als een besmetting met het coronavirus wordt vastgesteld.

(Fausto by Tagtik/Source: VRT NWS/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren