Tagtik

IS eist aanslagen Sri Lanka op

Terreurgroep Islamitische Staat heeft de bloedige zelfmoordaanslagen van afgelopen zondag in Sri Lanka opgeëist. Dat deed de terreurorganisatie dinsdagmiddag via Amaq, haar officiële communicatiekanaal.

Het dodentol na de verschillende bomaanslagen in Sri Lanka is intussen al opgelopen tot 310. Meer dan 500 gewonden liggen nog in het ziekenhuis. Verschillende terroristen hadden zichzelf tot ontploffing gebracht in kerken en hotels in Sri Lanka. Die locaties blijken niet lukraak gekozen. "De aanslagen in ons land werden gepleegd als vergeldingsactie voor de terreur tegen enkele moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch", meldt de staatssecretaris van Defensie in Sri Lanka op basis van de eerste onderzoeksdaden.

De Sri Lankaanse inlichtingendiensten berichtten eerder dat de National Thoweeth Jama’ath, een kleine islamistische organisatie, achter de aanslagen zat. De regering van Sri Lanka vermoedde dat ook een tweede binnenlandse islamistische groepering betrokken was bij de aanslagen, de Jammiyathul Millathu Ibrahim. Vermoedelijk werden zij vanuit het buitenland gestuurd door IS. Ook de manier waarop de aanslag gepleegd werd, doet denken aan de werkwijze van IS.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren