Tagtik

Jinnih Beels wil harddrugs legaliseren

Antwerps schepen Jinnih Beels (Vooruit) en drugsexpert Tom Decorte (UGent) pleiten ervoor om het gebruik van drugs uit het strafrecht te halen. Gebruikers zouden niet gestraft mogen worden, stelden ze eerder al in Knack.

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wilt cannabis legaliseren. Jinnih Beels wilt echter nog een stap verder gaan en alle drugs legaliseren. Dat kwam ze afgelopen week vertellen in 'De Cooke en Verhulst show'.

Beels, die vroeger nog aan de slag was als commissaris bij de federale politie, pleit voor een legalisering van drugsgebruik, ook van hard drugs zoals cocaïne.

“Het zou verstandig zijn om zowel het bezit als het gebruik van drugs uit het strafrecht te halen. Gebruikers zouden niet gestraft mogen worden, zelfs niet met een boete - wat minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) recent nog voorstelde”, aldus Beels, die vindt dat boetes de ongelijkheid verscherpen. “Wie het zich kan permitteren, betaalt die 200 of 300 euro en blowt of snuift rustig verder. De anderen komen in de miserie terecht.”

Tevens vinden Beels en drugsexpert Tom Decorte dat de overheid zelf drugs moet gaan produceren én verkopen. “Zo weet je bij substanties als cannabis op z’n minst wat erin zit”, aldus Beels. “En zo kan je ook echt een klap uitdelen aan de drugsbendes en de illegale handel.”

(Skwadra by Tagtik/Source: Knack - Cooke en Verhulst show/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren