Tagtik

“We moeten het niet-gevaccineerden zo moeilijk mogelijk maken”

CEO van het UZ Brussel Marc Noppen dringt aan op maatregelen om de Brusselaars aan te zetten om zich alsnog te laten vaccineren. Brussel hinkt immers nog steeds achterop in de vaccinatiecampagne.

In Vlaanderen zijn 4,6 miljoen mensen volledig gevaccineerd, goed voor 85 procent van de volwassenen. In Wallonië en de Duitstalige gemeenschap gaat het om respectievelijk 76 en 72 procent van de 18-plussers. Brussel hinkt achterop met 58 procent. Dat is problematisch, vindt Marc Noppen. Hij noemt het een typisch grootstedelijk fenomeen in een reactie bij VRT NWS. “We bereiken die bevolking heel moeilijk: sommige gemeenschappen in dergelijke steden volgen de nationale media niet, ze halen hun nieuws eerder op internet of in Whatsapp-groepen.” Volgens Noppen stelt dat probleem zich “internationaal bekeken wel in meerdere multi-etnische grootsteden. De cijfers in Londen zijn bijvoorbeeld vergelijkbaar met die van Brussel.” De CEO van het UZ Brussel bevestigt dat er “te lang gewacht is om naar de burger zelf en de wijken te gaan. Om vaccintwijfelaars te overhalen, zullen we zelf naar die groepen moeten gaan, en het leven van de niet-gevaccineerden zo moeilijk mogelijk maken.”

Mensen die ervoor kiezen om zich niet te laten vaccineren, wil Noppen dan ook hinderen in hun dagelijkse leven. “We moeten het niet-gevaccineerden zo moeilijk mogelijk maken”, zei Noppen woensdagavond in ‘Terzake’.

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS - Terzake/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren