Tagtik

Magnette en Rutten willen verplichte vaccinatie

Als het van PS-voorzitter Paul Magnette afhangt, komt er een verplichte vaccinatie tegen Covid-19. Dat heeft hij gezegd in een interview met de Waalse krant Le Soir. Gwendolyn Rutten (Open Vld) is alvast voorstander. 

Enkele maanden geleden werd nog gesteld dat er van een verplichte vaccinatie geen sprake kan zijn. Toch pleiten meer en meer politici nu voor een (gedeeltelijke) verplichting. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke werkt momenteel aan een verplichting voor al het zorgpersoneel, maar dat gaat voor sommige politici niet ver genoeg.

Paul Magnette wil met die verplichte vaccinatie voor de hele bevolking dus nog een stap verder gaan. "Ik ben niet tegen een debat over verplichte vaccinatie voor de hele bevolking. Wanneer een vijfde of zesde golf volgt na de vierde, wanneer nieuwe varianten blijven opduiken waardoor we dit virus maar niet kunnen uitroeien, dan blijft het niet langer houdbaar en wordt het een kwestie van volksgezondheid.", aldus Magnette in Le Soir.

Magnette vindt onder meer steun bij de liberalen van Open Vld, en meer bepaald bij voormalig voorzitster Gwendolyn Rutten. Ook zij is voorstander van zo’n verplichte vaccinatie voor de hele bevolking. "No time to waste.", zo reageert ze op het pleidooi van Magnette. (Skwadra by Tagtik/Source: Le Soir, Twitter)

Ook dit kan u interesseren