Tagtik

Minister Vandenbroucke: “De vierde golf komt eraan, en het wordt een forse”

“We zitten duidelijk in een vierde golf. En het wordt een forse. We gaan alles wat we in huis hebben in de strijd moeten gooien om die te bedwingen”, waarschuwt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) bij VTM.

VDB benadrukt dat we wisten dat die vierde golf eraan zou komen. De komende dagen zullen we trouwens nog een stijging in het aantal besmettingen zien, en jammer genoeg ook in het aantal ziekenhuisopnames, stelt de minister. “We gaan schrikken de komende dagen. Ja, de vaccinatiegraad in Vlaanderen is goed, maar niet overal: in de Brusselse rand, in Antwerpen lopen nog vele duizenden mensen rond zonder vaccinatie. Die mensen lopen risico’s.”

Toch wil de minister niet meteen super strenge maatregelen opleggen zoals dat bij de vorige golven het geval was. “Maar we gaan wel alles wat we nu in huis hebben in de strijd moeten gooien: mensen moeten nog steeds voorzichtig zijn, mensen moeten nog steeds een mondmasker dragen als ze zich in een gesloten ruimte met onbekenden begeven, wie ziek is moet thuisblijven. En ja: we moeten blijven testen. Het is te vroeg om daar mee te stoppen. We moeten niet alleen zorgen voor meer vaccinaties, maar ook voor minder virus. Hoe vervelend dat ook is. Als je koorts hebt, is het niet de bedoeling dat je de thermometer weggooit. Het systeem gaat niet kapseizen als we allemaal voorzichtig zijn. Maar we gaan ons allemaal samen schrap moeten zetten om die golf te bedwingen.” Aldus VDB bij Terzake.

Een derde prik voor zorgpersoneel of -65-plussers met risicofactoren is volgens de minister van Volksgezondheid dan weer wel een goed idee. En ook de verplichte vaccinatie voor zorgpersoneel komt er: “Ik kan me niet voorstellen dat er deze zomer nog mensen in de zorg zullen werken die niet gevaccineerd zijn”, klinkt het.

(Skwadra by Tagtik/Source: Terzake - VTM Nieuws/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren