Tagtik

Nederlandse jongeren willen prostitutieverbod

Jongerenbeweging Exxpose overhandigt vandaag een petitie aan de Nederlandse Tweede Kamer waarin gevraagd wordt om betaalbare seks strafbaar te maken. Maar liefst 40.000 jongeren ondertekenden de petitie.

De jongerenbeweging hekelt dat de overheid prostitutie normaliseert en roept daarom op tot een verbod. "Vanaf de buitenkant lijkt het goed geregeld. Wat je ziet zijn nette ramen, politie op straat, professionele rondleidingen en strakke folders. Dit is echter schone schijn. Door de aard van het beroep worden er altijd kwetsbare mensen uitgebuit", klinkt het op de website van de politiek onafhankelijke en christelijk geïnspireerde jongerenbeweging.

"Ik heb prostituees gesproken die zeggen dat ze vrijwillig werken, maar zij hadden altijd een achtergrond van misbruik of verslaving", zegt campagneleider Willemijn de Jong in De Volkskrant. "Het was geen weloverwogen beroepskeuze. Vrijwel altijd begon het met een uitbuitingssituatie", gaat ze verder.

Na zes jaar is Jongerenbeweging Exxpose er eindelijk in geslaagd om 40.000 handtekeningen te verzamelen, eindelijk genoeg om de petitie op de agenda van de Tweede Kamer te plaatsen en het debat te open.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Volkskrant/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren