Tagtik

Nog gauw een zelftest voor de kalkoen geserveerd wordt?

Erika Vlieghe, voorzitster van de adviesgroep GEMS, blikte in De Zevende Dag al eens vooruit naar hoe de Vlaming de kerstperiode eventueel zou kunnen vieren.

'We moeten absoluut vermijden om een hele tijd sectoren, mensen en leeftijdgroepen tegen elkaar op te zetten. Daar winnen we op het einde van de rit niets mee', oordeelt Vlieghe. 'Maar we moeten wel naar een set van maatregelen zoeken en die dan afkloppen en die dan volhouden. Want we gaan hier nog een hele winter mee geconfronteerd worden', stelt de voorzitster van de adviesgroep.

En wat met de feestdagen? 'Er is een groot verschil met vorig jaar in positieve zin. De vaccinatie heeft veel opgelost, maar niet alles. Dat wisten we ook op voorhand. Laat ons nu die andere maatregelen goed uitzoeken en en behouden zodat we op een constructieve manier door de winter komen', roept Vlieghe op. Zullen we dit jaar dan wel met onze familie rond de tafel kerst kunnen vieren? 'Dat is het streefdoel van iedereen, maar eenieder moet zelf bekijken hoe we die regels op een veilige manier kunnen toepassen. Dat wil misschien zeggen dat je een zelftest doet voor je afspreekt met familie of dat je extra aandacht hebt voor ventilatie.'

(Skwadra by Tagtik/Source: De Zevende Dag/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren