Tagtik

Nooit eerder gezien: de mol stapt zelf uit het spel

Op eigen verzoek is zondagavond de mol zelf uit het gelijknamige spelprogramma gestapt.

Met een videoboodschap aan de zes kandidaten heeft mol Philippe zijn vertrek bekendgemaakt, halverwege het spel. Mol Philippe zegt mentaal en fysiek op te zijn. “Dromen is mooi, maar er is ook de realiteit. En die is dat je maar één lijf hebt, waar je het je hele leven mee moet doen. Het blijft een spel, daarvoor moet je je gezondheid niet riskeren”, vertelt Philippe.

Geheimen onthullen in slaap
De mol praatte in zijn slaap en maakte zichzelf zo bijzonder verdacht. “Tijdens nacht twee droomde ik dat ik aan het vloeken was dat mijn mol-actie niet was gelukt: Er zit al 3.000 euro in de pot, ik ben het aan het verkloten”, zegt Philippe in Het Nieuwsblad. “Toen ik wakker werd, zei mijn kamergenoot Bert: Je weet toch wat je net in je slaap gezegd hebt? Hij herhaalde die woorden. Het gevolg was dat ik niet meer durfde te slapen. Ik bleef wakker tot de persoon met wie ik de kamer deelde, lag te snurken, maar zelfs dan durfde ik niet altijd. Het ging zo ver dat ik soms even naar de wc trok, en daar dan een kort dutje deed. Daar konden ze me niet horen praten.”

De aanhoudende vermoeidheid en de druk begonnen de mol echter steeds meer parten te spelen. Hij sliep niet meer en at nog amper. Vervolgens meldde hij aan de productie dat hij niet meer verder kon. Hij kreeg psychologische hulp en stapte uit het programma. Intussen gaat het opnieuw goed met Philippe.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Mol - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren