Tagtik

Disney tekent contract tv-rechten NBA: 76 miljard dollar voor 11 jaar

Disney heeft via de zenders ESPN en ABC, aangevuld met Amazon Prime, de rechten verworven om de NBA uit te zenden in de Verenigde Staten voor 76 miljard euro over 11 jaar. Het is het op één na grootste uitzendcontract in de geschiedenis.

Op woensdag kondigde de NBA een nieuw uitzendcontract aan voor de Verenigde Staten, waarin Amazon Prime is opgenomen. De overeenkomst heeft een looptijd van elf jaar, van 2025 tot 2036, aldus de Noord-Amerikaanse bond in een persbericht. Verschillende Amerikaanse media schatten de totale waarde op 76 miljard dollar. Op een vraag van AFP om dit bedrag te bevestigen, reageerde de bond niet direct.

Dit is het op één na grootste sportuitzendcontract dat ooit in de wereld is getekend, na de 100 miljard dollar die in 2021 werd verkregen door de professionele American Football League NFL, ook over 11 jaar. Disney behoudt via zijn ESPN- en ABC-zenders de televisierechten op de competitie in de Verenigde Staten, die het zal delen met de NBC-groep en Amazon.

Ook voor de WNBA, de competitie voor vrouwenbasketbal, is een nieuw uitzendcontract aangekondigd, ook voor 11 jaar. Het wordt door verschillende media geschat op 200 miljoen dollar per jaar, meer dan het drievoudige van het bedrag dat tot nu toe werd betaald.

(L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren