Tagtik

Ontvoerde 'seksmaniak met mondkapje' Maddie McCann?

Maddie McCann verdween op 3 mei 2007 uit het appartement in het Portugese Praia da Luz waar ze met haar ouders op vakantie was. Ze was toen drie jaar. De verdwijning kreeg een grote media-aandacht over de hele wereld. Ondanks enkele verdachten kon de politie de zaak nog niet oplossen.

De zaak van Maddie is intussen uitgegroeid tot de meest mysterieuze verdwijningszaak ooit. Sinds deze week is echter een nieuwe verdachte nadrukkelijk in beeld gekomen. "Het gaat om een seksmaniak met een mondkapje", schrijft de Britse krant The Sun.

Portugese speurders zijn een man op het spoor gekomen die in de periode van de verdwijning van Maddie wel dertig huizen is binnengedrongen in de streek van Praia da Luz. Met een angstaanjagende vermomming viel hij voornamelijk Britse gezinnen lastig. De man zou met een mondkapje kinderkamers binnengedrongen zijn en zelfs bij de kinderen in bed gaan liggen zijn. Zo zou een zevenjarig kind getuigd hebben hoe de man plots naast haar lag in bed. "Hij boog zich over me heen en vroeg of hij mijn papa was. Ja, antwoordde hij zelf", zei ze. In de Netflix-serie 'The Disappearance of Madeleine McCann' opperden onderzoekers het ook al, maar nu volgt ook de politie de piste dat één van die inbraken bij Maddie misschien wel uit de hand zou zijn gelopen.

"Er zijn nog zeker twaalf verdachten in het vizier. Ja, de gemaskerde indringer is er één van", reageert de Britse politie. "De meisjes die slachtoffer werden, hadden het telkens over een mondkapje. En hij rook nogal vreemd blijkbaar. Maar of deze man ook Maddie lastigviel, kunnen we nog niet met zekerheid zeggen", aldus speurder Anthony Summers.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren