Tagtik

Onweer lijkt weg te trekken

Vrijdagavond trekken de laatste regen- en onweersbuien weg richting Duitsland en Nederland en klaart het grotendeels uit vanaf het westen. In de loop van de nacht ontwikkelt er zich op meerdere plaatsen lage bewolking. De temperaturen zakken tussen 5 en 9 graden in de Ardennen en tussen 10 en 13 graden elders. De wind waait overwegend matig, en vlak aan zee soms vrij krachtig, uit west tot zuidwest. Dat meldt het KMI.

Zaterdag blijft het droog met in de voormiddag een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Na de middag komt er meer zon maar ook meer hoge sluierbewolking. De maxima liggen tussen 16 graden in de Hoge Venen en 21 graden in de Kempen. De wind waait matig uit west tot zuidwest. In de het zuiden van het land neemt de wind in de loop van de namiddag af.

Zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag wordt het rustig en helder tot licht bewolkt. Hier en daar komt het tot vorming van nevel. De minima liggen tussen 7 en 12 graden. De wind wordt zwak en veranderlijk, aan zee uit zuidwest.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren