Tagtik

Ook in Italië protest tegen invoering coronapas

Na Frankrijk komen nu ook in verschillende Italiaanse steden duizenden mensen op straat. Ze protesteren tegen de verstrenging van de coronamaatregelen en tegen de invoering van een de groene pas, een coronapas. Vanaf 6 augustus moet elke Italiaan die kunnen voorleggen om toegang te krijgen tot bars en restaurants.

In de Italiaanse hoofdstad Romen kwamen 3.000 Italianen op straat. Ook in Milaan, Napels en Turijn kwamen mensen op straat om te protesteren tegen de invoering van de groene pas.

Eerder deze week werden de nieuwe coronamaatregelen aangekondigd door premier Mario Draghi. Iedereen die toegang wil tot binnenactiviteiten moet vanaf 6 augustus de groene pas kunnen tonnen. Het land hoopt daarmee de stijgingen van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. Enkel wie gevaccineerd is, maximaal 48 uur eerder een negatieve test heeft afgelegd of hersteld is van Covid krijgt toegang tot de binnenruimte van bars en restaurants, musea, fitnesscentra en zwembaden.

Sinds deze aankondiging melden opvallend meer mensen zich aan voor vaccinatie. Dat laat een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid weten. Momenteel is 54,9 procent van de bevolking ouder dan 12 jaar volledig gevaccineerd.

Toeristen uit andere EU-lidstaten kunnen het Europese certificaat gebruiken. Het certificaat zal reeds veertien dagen na de eerste prik geldig zijn. Maar als Italianen niet opdagen voor de tweede prik, wordt hun pas ongeldig. (Skwadra by Tagtik/Source: Corriere)

Ook dit kan u interesseren