Tagtik

Op café in Brussel? Coronapas vereist!

Wie ouder is dan 16 jaar en vanaf 1 oktober toegang wil krijgen tot cafés, restaurants of nachtclubs in Brussel, zal een Covid Safe Ticket moeten tonen. Voor wie toegang wil krijgen tot massa-evenementen, ziekenhuizen, of woonzorgcentra zou die verplichting al gelden voor wie ouder is dan 12 jaar in het Brusselse gewest.

De uitbreiding van het Covid Safe Ticket moet nog wel formeel worden goedgekeurd door de ministerraad op elk beleidsniveau en vervolgens ook door het Overlegcomité. Dat laatste zou tijdens een digitaal overleg gebeuren, dat plaats zal vinden nog voor het Overlegcomité op 17 september opnieuw fysiek bijeenkomt.

De federale regering en de verschillende deelstaten hebben dinsdagavond een samenwerkingsakkoord goedgekeurd dat een breder gebruik van het Covid Safe Ticket mogelijk moet maken. In Brussel zal het Covid Safe Ticket dan ook meer gebruikt worden.

Een Covid Safe Ticket is beschikbaar voor wie volledige gevaccineerd is, recentelijk een negatieve test aflegde, of in de zes voorafgaande maanden besmet was met Covid-19.

(Skwadra by Tagtik/Source: Le Soir/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren