Tagtik

Ouders verdwenen Natacha: “De mensen weten iets, maar hebben schrik om te spreken”

Eind maart raakte bekend dat het onderzoek naar de verdwijning van de Belgische toeriste Natacha de Crombrugge in Peru nieuw leven werd ingeblazen. De speurders gingen opnieuw verhoren afnemen van mogelijke getuigen, in de hoop een nieuwe aanwijzing te vinden. Omdat het weer in de regio de voorbije maand fors verbeterde, is de stroming van de Colca-rivier aanzienlijk verminderd, wat zoekacties in het water makkelijker maakte.

De ouders van de vermiste jongedame uit Linkebeek vertoeven in Peru en zoeken er mee naar hun dochter. Ze loven een beloning van 15.000 dollar uit aan al wie informatie kan verschaffen die kan helpen hun dochter terug te vinden. Volgens de ouders van de verdwenen Belgische weet de lokale bevolking meer over de verdwijning van de 28-jarige toeriste, maar durft ze niet te praten uit wantrouwen jegens de politie. De ouders gaan nu zelf van deur tot deur om de locals om informatie te vragen.

Sinds 23 januari is er geen spoor meer van Natacha de Crombrugghe, de 28-jarige Belgische jonge vrouw uit Linkebeek, die een trektocht maakte door de Colca Canyon, een diepe uitgestrekte kloof in het zuiden van Peru.

Een Peruaanse automonteur hoorde op de ochtend waarop de Belgische aan een trektocht begon het geluid van een aardverschuiving. “Ik kwam van Tapay in de richting van Cabaconde en ik kwam een jonge vrouw in zwarte kledij tegen. Op haar rug zat een rugzak”, zei hij aan de krant Diario Extra.

Agenten zouden de plaats bezocht hebben en vastgesteld hebben dat er wel degelijk een aardverschuiving had plaatsgevonden waarop besloten werd in het puin te graven. Voorlopig leverde dat nog niets op. “Het is niet mogelijk om heel het gebied te doorzoeken, maar het is niet uitgesloten dat ze begraven ligt onder het puin”, klonk het toen. De Belgiche zou dus bedolven kunnen geraakt zijn onder het puin van de aardverschuiving, of zelfs in de Colca-rivier gevallen kunnen zijn.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren