Tagtik

Overijsenaren zetten massaal zwembad: watertekort tot gevolg

De zomerse temperaturen hebben heel wat Belgen overtuigd om het zwembad vanonder het stof te halen en te installeren in de tuin. In Overijse heeft dit echter voor een watertekort gezorgd.

In het centrum en in deelgemeente Jezus-Eik kwam er donderdagavond nog amper water uit de kraan. De burgemeester van Overijse riep dan ook op om zo weinig mogelijk kraantjeswater te gebruiken. Door de aanhoudende droogte was er een probleem met het waterpeil en de waterdruk. Volgens De Watergroep is het watertekort vooral te wijten aan het extreem hoge waterverbruik op Hemelvaartsdag. "We hadden in de regio ook wel een probleem met de productiecapaciteiten, maar daar staat het watertekort van gisterenavond los van", vertelt Kathleen De Schepper. "We hebben gezien dat het waterverbruik gisteren het dubbele was dan normaal. Het heeft de voorbije weken amper geregend, waardoor bij heel wat mensen de regenwaterput leeg staat. Dus schakelt men dan over op kraantjeswater."

De Watergroep heeft geprobeerd om afgelopen nacht de watervoorraden opnieuw aan te vullen. "De boodschap blijft: blijf zuinig omspringen met water en ga zeker nu geen tuin sproeien of zwembadjes vullen. Want dat is de enige manier om ervoor te zorgen dat iedereen nog water uit de kraan krijgt", klinkt het bij de Watergroep.

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 2/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren