Tagtik

"Prinses Diana had crash kunnen overleven"

Een forensisch expert komt na een grondige analyse van het auto-ongeval waarbij de Britse prinses Diana in 1997 om het leven kwam, met een opvallende conclusie.

Forensisch expert Richard Shepherd onderzocht het lichaam van prinses Diana en concludeerde dat Diana slechts een uitzonderlijk kleine verwonding opliep, enkel op de verkeerde plek. Dat schrijft hij in zijn nieuw boek 'Unnatural Causes' dat op 18 april in de rekken zal liggen. "Haar letsel was zo uitzonderlijk. Zoiets heb ik in heel mijn carrière nooit meer gezien. De verwonding was zeer klein, enkel op de verkeerde plaats. Ze had enkel een paar gebroken botten en een verwonding in de ader van haar longen."

Volgens Shepherd had Diana het ongeval zeker overleefd als ze haar veiligheidsgordel zou gedragen hebben.

Chauffeur Henri Paul zou meer dan 100 kilometer per uur hebben gereden om de achtervolgende paparazzi te kunnen losschudden in de tunnel, waar de wagen vervolgens crashte. Prinses Diana, haar vriend Dodi Al-Fayed en de chauffeur van de auto overleefden de crash niet. Enkel lijfwacht Trevor Rees kwam levend uit het wrak. Hij liep een ernstig hoofdletsel op en kan zich niet meer alles herinneren van het ongeluk.

(Skwadra by Tagtik/Source: Mirror/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren