Tagtik

Regi excuseert zich voor overtredingen in Hallerbos

Dj en producer Regi Penxten heeft een fout gemaakt bij de opname van de videoclip die bij het nummer 'Ellie' hoort. De 43-jarige Hasselaar heeft zich daar nu op social media uitvoerig voor geëxcuseerd.

In de videoclip van Ellie is te zien hoe een meisje zorgeloos door het Hallerbos loopt dwars over de met paarse hyacinten bedekte bodem. Ook plukt het meisje één van de bloemen. De videoclip van 'Ellie' is al enkele maanden uit, en in eerste instantie was Regi zich van geen kwaad bewust.

Het is echter ten strengste verboden om in het beroemde Hallerbos van de paden te gaan en op de bloemen te lopen. Dat heeft immers grote gevolgen voor de natuur. Ook bloemen plukken, is uit den boze. In een post op social media excuseert de Limburgse dj zich nu uitvoerig. "Ik wist niet dat je niet op de bloemen mocht lopen", excuseert Regi zich bij Natuur en bos. "De hyacint is een klein, uniek maar kwetsbaar bloempje. Er doorheen wandelen en op trappen kan grote gevolgen hebben. Waar je stapt of plukt, komt er geen bloem meer tevoorschijn", geeft Marie-Laure Vanwanseele van Agentschap Natuur en Bos meer uitleg bij Ring Tv.

Intussen is het nog heel even geduld oefenen en dan zal het wel heel bijzondere bos in ons land opnieuw kijklustigen van over de hele wereld lokken.

Midden april staat al enkele jaren garant voor sprookjesachtige paarse taferelen in het Brabantse Hallerbos. Dankzij de prachtige hyacinten wordt het 550 ha grote bos jaarlijks omgetoverd in een paarse vallei. Dat lokt jaar na jaar steeds meer binnenlandse, maar ook duizenden buitenlandse toeristen naar de streek van Halle.

Vermoedelijk beginnen de hyacinten binnen een week te bloeien. De afgelopen weken werden al verschillende buitenlandse toeristen gespot in het Hallerbos, maar deze keerden gedesillusioneerd terug aangezien het 'paarse tapijt' dat in vele buitenlandse gidsen geprezen wordt, toen nog niet aanwezig was.

Het bekendste bos van België zal drie weken lang feeëriek paars kleuren.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Youtube)

Ook dit kan u interesseren