Tagtik

Rijke Russen zoeken toevlucht in België

Het Verenigd Koninkrijk was jarenlang de geliefkoosde plaats waar steenrijke Russen een stekje in het westen zochten. De brexit boezemt hen echter angst in: het is onzeker wat de uitstap uit de EU voor hen betekent op het vlak van belastingen of vereiste documenten om in het land te kunnen blijven.

Steenrijke Russen, Oekraïners of Kazachen nemen het zekere voor het onzekere en verlaten het Verenigd Koninkrijk. Eén van de plekken waar ze dan het liefst neerstrijken? België. Alleen moeten zij daar dan ook kunnen gaan wonen in enorme panden en die zijn niet zo dik gezaaid in ons land.

Ignace Meuwissen, een Limburgse vastgoedadviseur, is momenteel op zoek naar 15 tot 20 geschikte locaties voor deze oligarchen, zo bericht Het Laatste Nieuws. "Ik ben begonnen met het zoeken naar panden van 3.000 tot 5.000 vierkante meter", aldus Meuwissen. "Maar die zijn gewoonweg niet te vinden in België. En dus zoek ik nu naar panden met 1.000 vierkante meter bewoonbare oppervlakte. Maar die zijn eveneens onvoldoende aanwezig in de Benelux."

De zoektocht verloopt moeilijk, want deze enorm rijke mensen stellen bijzonder hoge eisen, zo zegt de vastgoedadviseur: "Als een vrouw in België een dressing wil van 30 of 50 vierkante meter, dan mag je dat voor de dames van die oligarchen maal drie of maal vijf doen. Want ze moeten hun 200 handtassen of 500 paar schoenen ergens kwijt kunnen, hè."

Waarom de rijke Russen voor België kiezen en bijvoorbeeld niet voor Monaco? "Ze weten dat het een land is waar het goed leven is. En de Belgen staan bekend als mensen die graag onder de radar leven. Dat is wat die oligarchen zoeken. Daarom zullen ze niet kiezen voor bijvoorbeeld Monaco", zo zegt Meuwissen nog.

(Fausto by Tagtik/Source: Het Laatste Nieuws/Picture: Waldo Miguez via Pixabay)

Ook dit kan u interesseren