Tagtik

"Situatie Paul Severs is uitzichtloos"

Het gaat niet goed met zanger Paul Severs. De 70-jarige Vlaams-Brabander is voor de derde maal in een coma gegleden. Dat liet zoon Christophe afgelopen weekend weten via social media. Inmiddels bereikt ons niet bepaald hoopgevend nieuws.

Paul Severs kreeg op 12 maart een hartaanval tijdens een fietstochtje. Een toevallige voorbijganger vond hem en slaagde erin de zanger van hits als 'Zeg 'ns meisje' en 'Ik ben verliefd op jou' te reanimeren. Sindsdien gaat het op en af met de gezondheid van de sympathieke zanger van het Vlaamse levenslied.

Sinds afgelopen weekend verkeert Severs opnieuw in coma, dat al voor de derde keer. "De dokters hebben ons verteld dat de kleine reacties die we zagen, niet echt reacties zijn, maar eerder reflexen. Misschien wilden we niet inzien dat hij niet echt reageerde… Gisteren en vandaag reageerde hij helemaal niet meer", vertelt zoon Christophe op social media.

"Het is op de MRI beelden van de hersenen zichtbaar dat de bloedklonters echt op veel te veel plaatsen nieuwe schade hebben aangericht en men vermoedt dat de bloedklonteraanvallen nog zullen doorgaan. Hoeveel kan een mens aan?", vraagt zijn zoon zich af.

"De dokters zeggen dat de situatie uitzichtloos is. Alleen ademhalen lukt ook niet meer en men vreest ook weer voor een longaandoening." Zanger Paul Severs is niet meer bij bewustzijn en de dokters moeten al dagen morfine toedienen omdat ze zien dat hij veel pijn heeft. De complicaties blijven zich opstapelen en de ene complicatie zorgt ervoor dat de anderen niet kan worden aangepakt. "Het is een vicieuze cirkel die we niet meer kunnen doorbreken...", schrijft Christophe Severs op social media.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren