Tagtik

Start van een zonnige mei-week

Maandagochtend hangt er hier en daar wat ochtendgrijs maar op de meeste plaatsen begint de dag vrij zonnig. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken in het binnenland en blijft het vrij zonnig in de kuststreek. Het blijft droog met enkel in de Ardennen kans op een buitje. We halen maxima van 13 tot 15 graden aan zee en in de Ardennen en 17 of lokaal 18 graden in het centrum en in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit noordoost krimpend naar noord. Dat meldt het KMI.

Maandagavond verschijnen er overal brede opklaringen. Tegen de ochtend kan er vanaf de Noordzee eventueel wat lage bewolking binnendrijven. Het blijft droog bij minima van 1 tot 8 graden. De wind waait zwak tot matig uit noordelijke richtingen.

Dinsdag
Dinsdag start de dag met brede opklaringen in veel regio's. In het westen hangen er meer wolken. In de loop van de dag wordt het overal wisselend bewolkt met een kleine kans op een buitje maar op de meeste plaatsen blijft het gewoon droog. Maxima van 14 graden in de Hoge Venen en aan zee tot 18 graden in de Kempen en Belgisch Lotharingen. Er staat een zwakke tot matige noordenwind.

Woensdag
Woensdag is het wisselend bewolkt met soms brede opklaringen. Het blijft op de meeste plaatsen droog. Maxima van 12 graden aan zee tot 17 graden in Belgisch Lotharingen. De wind waait meestal zwak uit noord.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren