Tagtik

Terugkerende reizigers boosdoeners in Brusselse coronacrisis

De helft van het aantal coronabesmettingen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt vastgesteld bij terugkerende reizigers.

Vorige week bleken de terugkerende reizigers al verantwoordelijk voor een derde van het totaal aantal positieve gevallen. Dat aandeel is nu enkel nog maar gestegen tot de helft. Het grootste aantal coronabesmettingen blijkt uit Marokko te komen. Van de 4.900 vakantiegangers die uit dat land terugkeerden, bleek meer dan een tiende (11,3 procent) besmet.

Er wordt in Brussel intussen op verschillende fronten gewerkt aan deze problematiek. Zo blijven de GGC en Gezondheidsminister Alain Maron hameren op het belang van de controles op het PLF (Passagier Lokalisatie Formulier) en voeren ze ook opnieuw tests in voor reizigers die terug in Brussel aankomen op dag 1 en dag 7 na hun vakantie. Daarnaast worden er ook 25 extra veldagenten aangeworven om opnieuw meer op het terrein de tracing na te gaan. Mensen die terugkeren uit een rode zone en geen code hebben gekregen voor een test, kunnen zich nu bovendien nog tot 15 september gratis aanmelden en laten testen in een van de Brusselse testcentra.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren