Trakteren met taart voor je verjaardag? "Even erg als passief roken"
Neem jij ook een taart mee naar het werk om te trakteren als je jarig bent? Volgens voedingsexperten is de 'traktatiecultuur' toe aan vernieuwing.
In de Britse kwaliteitskrant The Times noemde de voorzitster van de Food Standards Agency, een Britse voedselwaakhond, je collega's trakteren op taart of andere zoetigheden "even schadelijk als passief roken": een traktatie vol calorieën brengt immers schade toe aan anderen.
Ook experten waarschuwen voor te veel zoete traktaties, omdat zij bijdragen tot de obesitasproblematiek.
"Je kunt je collega’s perfect verrassen met een zeepje of een zakje badparels", zo vertelde eerder al Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA in Antwerpen, bij Het Nieuwsblad. "Of bundel de krachten om een overrompeling tegen te gaan. Als er in het bedrijf veel werknemers jarig zijn in dezelfde maand, bekijk dan eventueel om samen iets te organiseren."
(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Picture: Henry Be on Unsplash)