Tagtik

Treedt Gentse politie onder druk van Groenen niet op tegen Brusselse amokmakers?

De Gentse politie zou door de Gentse schepen voor Jeugd Elke Decruynaere (Groen) onder druk worden gezet. Decruynaere zou namelijk niet willen dat de politie optreed tegen Brusselse jongeren die afzakken naar de Blaarmeersen. Dat meldt Vlaams Belang. De partij heeft het nieuws 'uit betrouwbare bron' vernomen.

Op het recreatiedomein Blaarmeersen vonden begin juni enkele vechtpartijen met Brusselse jongeren plaats. De politie voert sindsdien controles uit in het station van Gent-Sint-Pieters. Jongeren die geen reservatiebewijs voor het recreatiedomein hadden, moesten terugkeren. Dat viel echter niet in goede aarde bij coalitiepartner Groen. Schepen Elke Decruynaere zou “omwille van ideologische redenen” intern oppositie voeren en de politie zelfs aansporen het beleid van de coalitie niet uit te voeren.

Vlaams Belang-fractieleider Johan Deckmyn zal burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) om opheldering vragen. "Indien het beleid van burgemeester De Clercq inderdaad actief tegengewerkt wordt door schepen Decruynaere, zit dit stadsbestuur met een fundamenteel probleem. Dan kan het niet anders dan Decruynaere de laan uit te sturen.", meent Deckmyn. "Niet alleen omdat het anders zijn eigen beleid ondermijnt, maar zeker ook aangezien de relatie met de Gentse politie hierdoor onder druk komt te staan.", klinkt het.

"Er wordt gespeeld met de veiligheid van de Gentenaar die rustig een dagje wil genieten van onze Blaarmeersen.", besluit Deckmyn. "We waren voorzichtig tevreden dat er eindelijk opgetreden zou worden om die veiligheid te garanderen, maar nu blijkt opnieuw dat onze twijfels en reservaties meer dan terecht waren." (Skwadra by Tagtik/Source: PAL NWS)

Ook dit kan u interesseren