Tagtik

Tweede coronagolf in de VS?

In 22 Amerikaanse staten blijft het aantal besmettingen met het coronavirus week na week stijgen. Californië, Arizona en Utah worden bijzonder zwaar getroffen.

Het aantal gevallen van covid-19 neemt toe en leidt tot meer ziekenhuisopnames in delen van Californië en Arizona, waardoor het er naar uitziet dat de autoriteiten er de quarantainemaatregelen fors zullen aanscherpen om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Meer dan 18 miljoen mensen in Californië, waaronder inwoners van Los Angeles, Santa Clara en Fresno, staan ​​nu als risicogebied opgelijst op een staatswachtlijst, meldt Reuters.

"Veel van de gevallen die in ziekenhuizen opduiken, houden verband met bijeenkomsten die thuis plaatsvinden - verjaardagsfeestjes en begrafenissen", zegt Olivia Kasirye, directeur volksgezondheid van Sacramento County.

Reuters meldt dat 22 staten in de Verenigde Staten dinsdag een wekelijkse toename in het aantal coronavirusgevallen noteerden. Arizona, Utah en New Mexico noteerden allemaal een stijgingen van 40 procent of meer gedurende de week.

In geen enkel land werden zoveel mensen besmet met covid-19 als in de Verenigde Staten. Bijna 2 miljoen Amerikanen liepen het coronavirus reeds op. 112.006 inwoners van de VS overleden reeds aan covid-19. Daarmee staat de Verenigde Staten op eenzame hoogte in de statistieken van Hopkins.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren