Tagtik

"Vaccinatiegraad wordt échte sleutel tot de vrijheid"

Op de Vlaamse feestdag pakken de ministers van de Vlaamse regering maar wat graag uit met de schitterende vaccinatiecijfers. Zo ook minister-president Jan Jambon (N-VA). Volgens hem zijn tegen het eind van juli al 80 procent van de volwassen Vlamingen gevaccineerd. Al zal dat cijfer dit jaar nog naar 90 procent moeten stijgen.

In Nederland zijn de laatste versoepelingen afgelopen vrijdag teruggedraaid. Volgens Jambon zal het in Vlaanderen zo een vaart niet lopen. "De besmettingscijfers zijn opnieuw de hoogte in aan het gaan, maar de situatie is anders.", zegt Vlaams minister-president in Het Journaal. "Maar ook mensen die gevaccineerd zijn, kunnen besmet worden, maar worden niet ziek. Het gaat natuurlijk om de druk op het gezondheidssysteem.", klinkt het.

"We hebben nog tot vrijdag op het Overlegcomité de tijd om te bekijken hoe de situatie zal evolueren, maar laat het een ongelooflijke motivatie zijn om op het elan van de vaccinatie verder te gaan. Dat is de échte sleutel tot de vrijheid en Vlaanderen doet het op dat vlak schitterend.", zegt Jambon.

Volgens de minister-president gaat Pukkelpop ook nog steeds door. "Je kan pas naar Pukkelpop gaan als je volledig gevaccineerd bent of 1 à 2 dagen op voorhand negatief getest bent. Voor de grote evenementen zijn er serieuze voorwaarden. En dat gecombineerd met de hoge vaccinatiegraad, denk ik dat het veilig genoeg is.", besluit Jambon. (Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS)

Ook dit kan u interesseren