Tagtik

Vanaf welke leeftijd is de coronapas nodig?

Vanaf maandag 1 november moet je in Vlaanderen het zogenoemde Covid Safe Ticket (CST) kunnen voorleggen in onder meer de horeca en in fitnesscentra. Je kan die code, die bewijst dat je werd gevaccineerd, op je smartphone zetten of een formulier telefonisch aanvragen.

Kinderen jonger dan 12 jaar en 2 maanden hebben geen coronapas nodig. Dat heeft simpelweg met de vaccinatieleeftijd te maken. Jonger dan twaalf wordt er immers in België (nog) niet gevaccineerd en het zou immers onwerkbaar zijn om alle kinderen voortdurend te moeten testen om ze mee te nemen naar een evenement of naar een horecazaak. Die twee maanden moet voldoende speling geven om gevaccineerd te geraken. Wie bijvoorbeeld vandaag 12 jaar oud wordt, heeft dus twee maanden de tijd om dubbel gevaccineerd te geraken (+2 weken).

Vanaf 12 jaar en 2 maanden is een coronapas verplicht voor evenementen, testevenementen en in de zorginstellingen zoals ziekenhuizen en woonzorgcentra. Zorginstellingen kunnen wel zelf kiezen of ze er al dan niet gebruik van maken. Pas vanaf 16 jaar moet je ook een coronapas kunnen voorleggen in de horeca, in de fitnesscentra en in de nachtclubs en discotheken.

(Skwadra by Tagtik/Source: Vlaamse Overheid/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren