Tagtik

Vanaf zondag regenbuien

Vrijdagochtend is er kans op lokale mistbanken in Hoog-België. In de voormiddag verwachten we in de meeste streken veel bewolking met mogelijk hier en daar wat lichte neerslag. Over het uiterste westen verschijnen er in de loop van de voormiddag stilaan opklaringen. In de namiddag blijft het overwegend droog en krijgen we vooral in de noordwestelijke landshelft breder wordende opklaringen. Naar het zuidoosten toe blijft het vaak nog bewolkt. De maxima liggen tussen 16 graden in de Hoge Venen en 22 graden over het westen. De zuidwestenwind is matig en over het uiterste zuiden meestal zwak. Dat meldt het KMI.

Vrijdagavond zijn de opklaringen meestal breed, maar in Hoog-België hangen er nog meer wolkenvelden. Volgende nacht is het in vele streken lichtbewolkt. Over het westen en het noordwesten komen er geleidelijk lage wolken. Hoofdzakelijk in de Ardennen ontstaan er lokale mistbanken. De minima lopen uiteen van 6 graden in de Hoge Venen tot 13 graden over het westen. De meestal zwakke zuidwestenwind krimpt naar het zuiden.

Zaterdag blijft het, na het optrekken van het lokale ochtendgrijs, droog met vaak zon. De maxima schommelen tussen 18 graden in de Hoge Ardennen en 22 graden in Vlaanderen. De wind is overwegend zwak uit zuid, krimpend naar zuidoost.

Vanaf zondag regen
Zondag verwachten we eerst soms nog brede opklaringen. In de loop van de dag komen er meer wolken en vergroot de kans op lokale buien, eventueel met onweerachtig karakter. De maxima liggen tussen 19 graden over het zuidoosten en plaatselijk 24 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit zuid tot zuidwest.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren