Tagtik

Vlaming trok veel meer naar Italië op vakantie

Afgelopen zomer heeft Italië als vakantiebestemming veel aan populariteit gewonnen bij de Vlamingen. Dat blijkt uit de pechstatistieken van VAB-Reisbijstand. Ook ging de Vlaming meer op vakantie in augustus dan vorig jaar.

Italië had lange tijd een groene kleur op de Europese coronakaart en mocht mede daardoor 97 procent meer autovakanties verwelkomen. Ook Spanje (+63 procent) was een stuk populairder, al is en blijft Frankrijk de absolute topbestemming voor Vlamingen. Vorig jaar reisden we nog amper in augustus door de strikte coronamaatregelen die toen opnieuw opgelegd werden. Dit jaar bleek ook augustus dan ook veel populairder als vakantiemaand.

Richting het zuiden stonden de Vlamingen dan ook vaker in de file. Dat resulteerde in een stijging van het aantal pechgevallen wegens problemen met koppeling en versnellingsbak (+24 procent), motorproblemen (+13 procent) en ongevallen (+12 procent). Daarnaast opteerde de Vlaming, in tegenstelling tot 2020, ook vaker voor een vakantie in eigen land ten nadele van een verblijf in Nederland.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren