Tagtik

Vrouw redt zoontje maar sterft zelf bij bloedige aanslag

De jonge moeder Inbar Segev-Vigder (33) is dinsdag in de Israëlische stad Tel Aviv om het leven gekomen bij een aanslag. Terwijl ze op weg was naar huis met haar zoontje en met hun hond, openden twee terroristen het vuur aan het station. Ook de hond werd doodgeschoten. Inbar ving een kogel op die zo goed als zeker haar negen maanden oude baby Ari zou gedood hebben.

Een commando opende aan het trein- en tramstation op Jerusalem Street het vuur met automatische wapens. Zeven mensen kwamen om, tientallen anderen raakten gewond. Onder de overledenen ook de jonge mama Inbar, die haar baby in een draagzak op de borst droeg op het moment van het vuurgevecht. Twee getuigen verklaarden aan de politie dat ze een huilende baby van onder het lichaam van een vrouw hadden gehaald en in een ambulance hadden gelegd. De 33-jarige mama kon niet meer gered worden. Volgens getuigen, camerabeelden en op basis van de wonden op haar lichaam, had de moedige mama haar eigen leven opgeofferd om Ari zijn leven te redden. Want zij had de kogel opgevangen die haar zoontje zo goed als zeker fataal zou zijn geworden.

De gewapende tak van de extremistische Palestijnse organisatie Hamas, de Qassam-brigades, heeft de aanslag in Tel Aviv opgeëist. 

(SR for Tagtik/Illustration picture: Photo by Jenna Norman on Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren