Tagtik

"Wat bezielt Bart De Wever eigenlijk?"

Tom Van Grieken heeft aan de vooravond van de Vlaamse feestdag op een partij-event in Kortrijk onder de titel ‘Vlaanderen Vrij!’ uitgehaald naar N-VA-voorzitter Bart De Wever. De Vlaams Belang-voorzitter ergert zich aan het feit dat De Wever een samenwerking met Vlaams Belang keer op keer blijft uitsluiten, maar terzelfder tijd naar de pijpen van de PS blijft dansen.

"Wat bezielt Bart De Wever eigenlijk, wanneer hij keer op keer een samenwerking met het Vlaams Belang uitsluit? En in één adem telkens smeekt en bedelt bij de PS?", vroeg Van Grieken zich luidop af. "Vroeger zei De Wever dat een stem op het Vlaams Belang een stem was op de PS - maar vandaag is het omgekeerde waar. Een stem op deze N-VA en je krijgt er gratis de PS bij", klonk het bij Van Grieken in Kortrijk.

De voorzitter van het Vlaams Belang steekt wel zijn hand opnieuw uit naar De Wevers partijgenoot en Vlaams minister-president Jan Jambon. Samen hoopt hij alsnog een Vlaams front te kunnen vormen. "Franstaligen halen altijd hun slag thuis. Waarom? Omdat zij - in tegenstelling tot Vlaams-nationalisten - wel hun ideologische geschillen opzij kunnen zetten om hun Franstalige belangen te verdedigen." Waarna Van Grieken zich tot Jambon richt: "Laten we, ondanks de wederzijdse kritiek, een Vlaams front vormen. Want slaafs en passief deze Belgische martelgang blijven ondergaan, is geen optie. Enkel met een Vlaams front kunnen we onze gemeenschappelijke Vlaamse doelen realiseren."

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Facebook Tom Van Grieken)

Ook dit kan u interesseren