Tagtik

'Youtuber Acid riskeert boete van 80.000 euro'

Youtuber Acid kreeg een waarschuwing van de Belgische FOD Economie omdat de gegevens van zijn onderneming niet duidelijk zichtbaar zijn op social media.

Nathan Vandergunst, zoals Acid echt heet, geeft zijn ondernemingsgegevens niet “permanent en duidelijk aan” op zijn sociale media, klinkt het. Acid riskeert boetes die kunnen oplopen tot 80.000 euro.

Acid ziet het echter niet zitten om die gegevens openbaar te maken. “Ik heb deze waarschuwing gekregen van FOD economie, ik stel voor dat ik een groepschat aanmaak met iedereen en dat we even met een creatieve solution komen, want ik ga dit niet doen”, schrijft de Youtuber op Twitter bij een screenshot van de waarschuwing die hij gekregen heeft. De FOD Economie vraagt hem op zijn Instagram, Youtube en Twitter zowel zijn adres, e-mailadres als zijn ondernemingsnummer publiek te maken.

Acid maakt zijn video’s voornamelijk vanuit zijn slaapkamer, waardoor hij bijgevolg het adres van zijn onderneming en dus zijn thuisadres zou bekend moeten maken. En dat ziet de bekende influencer dus niet zitten.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Youtube video screenshot)

Ook dit kan u interesseren