Tagtik

Zeker 29 doden bij buscrash op Madeira

Woensdagavond is een bus boordevol toeristen van de weg geraakt en meters lager gecrasht op het Portugese eiland Madeira. Volgens de eerste berichten zouden daarbij al zeker 29 mensen om het leven zijn gekomen, 22 anderen raakten gewond. De slachtoffers zouden afkomstig zijn uit Duitsland.

Omstreeks 18.30 uur verloor de chauffeur de controle over zijn bus op één van de steile bergwegen die Madeira rijk is. De toeristen waren op weg van de luchthaven naar het hotel. De bus raakte van de weg en stortte in een ravijn op een huis. Vermoedelijk waren er problemen met de remmen. De gewonden werden overgebracht naar het ziekenhuis van Funchal, de grootste stad op het Portugese eiland Madeira.

"Ik heb geen woorden om te beschrijven wat er gebeurd is. Ik kan het lijden van deze mensen niet aanzien", reageert Filipe Sousa, de burgemeester van Santa Cruz. Marcelo Rebelo de Sousa, de president van Portugal, reisde woensdagavond laat nog af naar Funchal om van daaruit de situatie verder op te volgen.

Madeira is een eiland in de Atlantische Oceaan dat bijzonder populair is bij Duitse en Franse natuurliefhebbers die er genieten van de vele bloemen en ongerepte natuur.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren