Tagtik

Ziekenhuis Oost-Limburg: "We staan met de rug tegen de muur"

Hoe kunnen we deze vierde coronagolf in België alsnog de kop in drukken? Door allemaal onze verantwoordelijkheid te nemen, stelt het Ziekenhuis Oost-Limburg met aandrang.

Het Ziekenhuis Oost-Limburg met vestigingen in Genk en Maaseik, moest afgelopen weekend in 24 uur tijd maar liefst 14 nieuwe covidpatiënten opnemen. Dat brengt het totaal op 57 coronapatiënten waarvan er 14 intensieve zorg nodig hebben. Dat is een recordaantal in deze vierde golf.

"We staan met de rug tegen de muur", zegt directeur Erwin Bormans bij Radio 2, "onze mensen zijn op, we hebben een heel hoog ziekenpercentage. Er zijn mensen die zeggen dat ze ook voor een vierde keer zullen rechtkrabbelen en doen wat moet, maar die er meteen bij zeggen dat ze nadien ontslag zullen nemen en de medische sector zullen verlaten. Dat is geen kwestie van slechte wil, die mensen zijn gewoon op".

De directie van het Ziekenhuis Oost-Limburg roept dan ook iedereen, die vindt dat de huidige coronamaatregelen niet streng genoeg zijn, op om zelf zijn verantwoordelijkheid op te nemen en extreem voorzichtig te zijn.

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 2/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren