Tagtik

Zo reageert Trump op de dood van George Floyd

President Donald Trump heeft woensdag (Amerikaanse tijd) gereageerd op de dood van een zwarte man uit Minneapolis die stierf nadat hij op bijzonder gewelddadige wijze in bedwang werd gehouden door een blanke politieagent. Trump vertelde verslaggevers dat hij een "volledig rapport" wil van het incident dat hij beschreef als een "zeer trieste gebeurtenis".

Tijdens een rondleiding door het Kennedy Space Center in Florida, waar de president naar de historische lancering van de SpaceX-raket zou kijken voordat deze werd uitgesteld vanwege slecht weer, werd Trump gevraagd of de vier bij het incident betrokken officieren vervolgd moesten worden. "We zullen ernaar kijken en we zullen morgen een rapport krijgen als we terugkomen. En we zullen een zeer volledig rapport krijgen", zei Trump in zijn eerste openbare opmerkingen over de dood van Floyd. "Het is een heel trieste dag", zei de president. Trump tweette later dat de FBI en het ministerie van Justitie de zaak op zijn verzoek aan het onderzoeken waren en betuigde zijn deelneming aan de familie van Floyd.

"Ik heb gevraagd om dit onderzoek te bespoedigen en waardeer al het werk van de lokale wetshandhavers enorm", voegde hij eraan toe. "Mijn gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van George. Gerechtigheid zal geschieden", schreef Trump.

Duizenden Amerikanen kwamen op straat om het buitensporige geweld aan te klagen dat de Amerikaanse politie gebruikt tegen Amerikanen met een zwarte huidskleur. Ook op social media is er unaniem ongeloof en walgt men van de gebeurtenis, die door velen als racistische moord wordt beschouwd.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren