Tagtik

Zwangere vrouw verliest baby omdat coronatest 4 uur te oud is

De gevolgen van strenge coronaregels zijn wereldwijd soms dramatisch. Dat bewijst een triest voorval uit China dat ons vandaag via de nieuwskanalen bereikt.

Een hoogzwangere vrouw uit Xi’an, dat momenteel in lockdown is en waar draconische coronaregels gelden, is haar baby verloren nadat ze niet toegelaten werd in het ziekenhuis omdat haar coronatest vier uur te oud was.

De vrouw kreeg op de eerste dag van het nieuwe jaar weeën, maar mocht het Gaoxin-ziekenhuis niet betreden omdat haar negatieve coronatest vier uur te oud was. Noodgedwongen bleef de vrouw buiten het ziekenhuis wachten op het resultaat van een nieuwe test. In tussentijd begon ze echter hevig te bloeden. Na verloop van tijd mocht ze het ziekenhuis dan toch betreden, maar haar baby overleed.

De lokale autoriteiten onderzochten de zaak tot op het bot en oordelen dat de dood van de baby “een ongeval veroorzaakt door nalatigheid” was. Twee ambtenaren van het ziekenhuis werden daarop op straat gezet en de manager werd tijdelijk geschorst. Daarnaast moet de directie van het ziekenhuis zich openlijk verontschuldigen voor het voorval.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren