Tagtik

Zware brand herleidt Parijse Notre-Dame tot as

In de Franse hoofdstad heeft een zware brand één van de bekendste monumenten volledig vernield. Het vuur brak maandagavond omstreeks 18.50 uur uit in de bekende kathedraal Notre-Dame. Buurtbewoners zagen op dat moment plots enorme vlammen boven de Notre-Dame uitkomen.

De brandweer ondervond meteen problemen om met het bluswater tot bij de hoogste vuurhaard te komen. Het vuur verspreidde zich vliegensvlug over één van dé toeristische trekpleisters van Parijs. Door de brand stortte het bovenste deel van de beroemde 'Flèche' van de Notre-Dame in.

"Alles brandt. Er zal niets meer over zijn", jammerde André Finot, woordvoerder van de Notre-Dame. "We moeten zien of de kluis, die de kathedraal beschermt, zal worden geraakt of niet."

Op dit moment zijn er nog geen gewonden gevallen, naar de oorzaak van deze gigantische brand blijft het nu nog gissen. Maar liefst 400 brandweermannen stellen alles in het werk om de brand te blussen, maar zij zullen niet meer kunnen vermijden dat de hele kathedraal herleid wordt tot een hoopje puin.

De Franse politie gaat er op dit moment niet van uit dat de brand in de kathedraal die uit de 12e eeuw dateert, een terreurdaad is. De stad besloot om uit voorzorg de inwoners van Ile de la Cité te evacueren. Parijzenaars troepen op een veilige afstand samen om symbolisch afscheid te nemen van hun kathedraal.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren